Novosti


24.prosinca 2013.godine

2. Izložba golubova umjetničkog leta hrvatskog kluba prevrtača
14. i 15.12. 2013. godine u Bjelovaru održana je 2. Izložba golubova umjetničkog leta HKP-a u sklopu „22. Državne izložbe malih životinja“ čiji je domaćin bila udruga „Mali uzgajatelj“ iz  Bjelovara.
Ovo je ujedno bila prilika kako za prezentaciju i promidžbu kluba tako i za jedno završno druženje članova HKP-a u 2013.
Na izložbi članovi HKP-a: Saša Miljanović, Marijan Domović, Stipo Martinović, Mirko Očevčić, Zvonimir Lukić i Nikola Milišić izložili su oko 30-ak golubova.
Golubovi su bili smješteni u kaveze po tri komada, a od pasmina bile su zastupljene Brodski, Sisački, BR, Wammen, Takle, Bakine i GR.
 


Uz već nabrojane članove još su nazočili Mario Mihalić, Zoran Gregorić i Stipe Knežević.
Uz klupske golubove, Sale, Pero i Mario su izlagali i svoje Sisačke i Brodske na državnoj izložbi, te su dobili odlične ocjene, tako da se može reći da je ovo bila izložba i eksterijerno odličnih golubova kao i golubova odličnih sportskih karakteristika.
Oko 12,00 sati članovi su se okupili uz promotivni štand kluba gdje su tom prilikom podijeljeni pehari i priznanja za ostvarene rezultate tijekom 2013. u letovima s kućnog praga (HS letovi).
Također podijeljeni su i kalendari za 2014. godinu

Kako je bilo poprilično i hladno tijekom dana,  često smo se morali družiti u kantini uz kuhano vino, čaj i kavu, naravno da nam to nije jako teško palo.
Za cijelo vrijeme izložbe bilo je puno razmijenjenih golubova, preparata, razne opreme za golubove i slično, kako i priliči ovako jednom velikom skupu.


Ovim putem HKP koristi priliku i da se zahvalimo udruzi „Mali uzgajatelj“ Bjelovar koji su bili naši domaćini i nadamo se da ćemo i u buduće dobro surađivati.
Također hvala puno i našim članovima predsjedniku Saši Miljanović i Marijanu Domović koji su se potrudili urediti naš info štand i kaveze kako bi sve bilo besprijekorno.
A sada je zima pred nama i slijedeće druženje zakazujemo za proljeće i redovnu godišnju skupštinu.


04.rujna 2013.godine

2. Klupski PLK turnir HKP-a ,Piškorevci 2013.

Ove godine je Hrvatski klub prevrtača 21.09.2013. održao svoj drugi klupski  turnir - natjecanje golubova umjetničkog leta sa letačkim kavezima.
Mjesto održavanja turnira je bilo u prelijepoj Slavoniji, nedaleko od Đakova, točnije  u malom selu Piškorevci. Domaćin je ovoga puta bio naš vrijedni član Petar Brlošić.
Od ranih jutarnjih sati gosti i natjecatelji su počeli pristizati sa svih krajeva Lijepe naše, Dubrovnika, Zagreba, Lipovljana, Pitomače, Našica, Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog Broda, a imali smo i dva gosta iz Srbije iz Vršca.
Nakon jutarnje kave i golubarskih razgovora koje su razmijenili gosti međusobno, oko 10 sati natjecanje je započeo domaćin turnira Petar Brlošić sa kućnog praga s ekipom Galatskih  rolera.

slika1

Nakon tog kućnog leta, svi smo se preselili na veliku pokošenu livadu nedaleko od kuće domaćina, na kojoj se održavao klupski PLK turnir.

slika2

Vremenski uvjeti su bili skoro idealni,  jedino je povremeno pojačani jugoistočni vjetar malo  stvarao  probleme golubovima, ali oni su se odlično nosili sa njim i ostajali iznad letačkog kaveza.
Učešće je uzelo 6 članova HKP-a :
Stjepan Knežević: Slavonski prevrtači;
Zvonimir Lukić: Sisački prevrtači i Birmingam roleri;
Saša Miljanović: Sisački prevrtači i Adana-Wammeni;  
Marijan Domović: Turski prevrtači,
Stipo Martinović: Sisački prevrtači, Brodski prevrtači i Turski prevrtači,
Nikola Milišić: Bakineri.
 
Održano je ukupno 10 letova, letova bi bilo i više, ali je bio dogovor da se ne puštaju ptice koje baš nisu 100 % spremne, kako bi ostalo više dragocjenog vremena za druženje i razgovor.
Po prvi puta smo imali priliku gledati Slavonske prevrtače na jednom PLK turniru vlasnika Stipe Kneževića iz Našica, a letjeli su u otvorenoj klasi.

slika9

Imali smo prilike  gledati i jedan odličan let sa ekipom Sisačkih prevrtača  našeg vrijednog člana te tajnika kluba Zvonimira Lukića, koji su izletjeli cijelu utakmicu te ostvarili jedan vrhunski rezultat koji će zasigurno na EFU ljestvici biti u samom vrhu u Roll-tümmler klasi.
Bilo je tu još nekoliko jako dobrih letova, npr.  let Brodskih prevrtača Stipe Martinovića iz Komletinaca, pa let Turskih prevrtača Marijana Domovića iz Budančevice, a  imali smo nažalost i jedan napad od strane grabljivica, koje su napale na ekipu Wammena Saše Miljanovića, no na sreću sve je dobro završilo i golubovi su se uspješno vratili na letački kavez.
Na samom kraju turnira imali smo nažalost i jedan gubitak golubova, zbog pojačanog  jugoistočnog vjetra,  vlasnika Nikole Milišića iz Zagreba.


slika4 

I na ovom našem klupskom turniru imali smo tu čast da nas posjeti naš prijatelj  i član Igor Martinović, koji je i ovog puta već drugi put ove godine došao čak iz Dubrovnika da bude sa nama i da se družimo.


slika5 

Velika čast nam je bila ugostiti i naše klupske prijatelje Stevana Dozeta i Srboljuba Đorđevića, koji su također prevalili dug put kako bi se družili sa  nama te nam sudili nekoliko letova za klase koje u kojima naš klub još nema suce.
Iz Lipovljana i Slavonskog Broda smo imali dva gosta koji su također golubari,  Zdenka Turasa i Sašu Vrkljana, gosta iz Vinkovaca Marinka Vučka, a sa našim članom Nikolom je došao i jedan stariji gospodin, inače poznati uzgajatelj papiga Zlatko Barić iz Zagreba. Sve viđeno mu se na prvu svidjelo tako da smo i na ovom turniru dobili jednog novog člana te budućeg natjecatelja kojeg ćemo slijedeće sezone imati prilike vidjeti sa letačkim kavezom na jednom od PLK turnira.


slika6 

Pripremu i organizaciju natjecanja obavili su naši članovi kluba Zvonimir Lukić, Petar Brlošić i Giga Martinović koji je došao u goste par dana prije . Natjecanje je završeno ranije, kako smo i htjeli, oko 17 sati, nakon čega su natjecatelji i gosti otišli na večeru kod domaćina, a druženje i veselje uz „pajceka“ i pjesmu je trajalo do ranih jutarnjih sati. Domaćin se pobrinuo i za prenoćište gostiju, pa mu se i ovom prilikom još jednom zahvaljujemo na svemu.


slika7 

Bila je ovo još jedna prezentacija “umjetničko  letačkog golubarskog sporta” na prostorima Hrvatske. Cilj održavanja klupskih PLK turnira je upravo to promoviranje ovog našeg sporta na mjestima gdje se ljudi još nisu sretali sa tim. U tom smislu, slijedeći klupski turnir, koji će biti održan u isto vrijeme 2014. godine  održat ćemo na nekom novom mjestu, negdje gdje do sada nije bilo letova golubova Hrvatskog kluba prevrtača. Slike sa ovog natjecanja možete pogledati ovdje.


04.rujna 2013.godine

Međunarodni PLK turnir RKS-a, Novi Sad 2013.

U organizaciji Roller kluba Srbije (RKS), 10. kolovoza 2013. godine održan je Međunarodni turnir golubova umjetničkog leta na PLK, u mjestu Čenej, pokraj Novog Sada.

Turnir se održavao u prekrasnom salaškom ambijentu  „Salaša 137“

Dvorište salaša

Na turniru sudjelovala su i 3 člana HKP-a koji su nastupali sa slijedećim pasminama:

Zoran Gregorić --- Brodski prevrtač

Stipo Martinović--- Brodski prevrtač, Sisački prevrtač i Takla

Zvonimir Lukić----  Sisački prevrtač i Takla

Izvedeno je oko 15-ak letova, uz Sisačke, Brodske i Takle, gledali smo letove još BR i Krasnodarskih.

Stipo Martinović kraj kaveza HKP-a

Turnir je počeo u subotu oko 10,00 sati i trajao je do kasno popodne.

Uvjeti leta su bili poprilično dobri, ako ne i odlični.  

Temperatura zraka nije prelazila 30 stupnjeva a puhao je i konstantan lagani vjetrić, samo je na trenutke vjetar znao zapuhati malo jače što je na mahove znalo stvarati probleme pri letu.

Moglo se vidjeti lijepih letova od BR, Brodskih do Sisačkih. Ostvareno je i par zapaženih rezultata.

Zoran Gregorić i njegova ekipa brodskih

Po završetku letova u dvorištu salaša upriličena je i svečana večera, podijeljene su nagrade i priznanja uz pravi vojvođanski štimung.
Naravno uz večeru se sve još jednom rezimiralo, golubarilo te su se sređivali dojmovi.

Članovi HKP-a na turniru su sudjelovali i kao suci te stekli dodatno iskustvo.

Po završetku večere valjalo se spremiti i krenuti put HR sa zadovoljstvom sudjelovanja na još jednom međunarodnom PLK turniru.

Naravno to ne bi bilo to kada ne bi bilo razmijenjeno i nekoliko golubova.


 

Na kraju još jednom zahvaljujemo se svim članovima RKS-a koji su nas lijepo primili i udomili, posebno hvala obitelji Luburić kod kojih smo prespavali.

Slike s FK turnira možete pogledati na ovim stranicama.


08.srpnja 2013.godine

2. Međunarodni PLK turnir HKP-a

;

Videozapis sa natjecanja

Pitomača 2013.

21. i 22. lipnja 2013. godine u mjestu Otrovanec, kraj Pitomače, održan je                         2. međunarodni turnir golubova umjetničkog leta u organizaciji HKP-a.

Nakon prošlogodišnjih Vinkovaca, ove godine domaćini su bili predsjednik HKP-a Saša Miljanović i član Marijan Domović.Svi gosti koji su došli u petak u Pitomaču spavali su  kod Marijana i Saše.

Od ranih sati 21.06. počeli su pristizati gosti iz cijele Hrvatske kao i iz inozemstva, odnosno Srbije. Svi su zajedno kod svojih domaćina bili na ručku te se na flugplatz došlo oko 13,30, kako bi oko 14,00 sati krenuli prvi letovi.

Prije toga naravno izvlačen je redoslijed letenja, te ja tako Zoran Gregorić Baja imao čast otvoriti turnir sa svojim Taklama.

Baja u akciji

Vrijeme za let, kako u petak, tako i u subotu nije baš bilo idealno jer je bilo poprilično vruće, temperatura se oko 14.00 sati kretala od 30-34 stupnja.                                    Golubovi koji su te dane proveli dobar dio vremena u automobilu i putu i po tako velikoj vrućini su bili na velikom ispitu. Naravno da su se takvi uvjeti leta odrazili i na same letove. No unatoč tomu u ta dva dana moglo se vidjeti jako lijepih letova i akrobacija.

U petak do večernjih sati održano je 11 letova, te su naši natjecatelji i gosti već bili poprimili lijepu boju kože kakve se ne bi postidjeli ni naši primorci i dalmatinci.

U petak navečer, već po tradiciji, održana je zajednička večera kod našeg domaćina Saše, Saša i Marijan su nam pripremili ukusan čobanac i pića do mile volje, tako da smo htjeli ili ne htjeli morali završiti sa harmonikom do ranih jutarnjih sati.                 Naravno, ne treba ni spominjati kako nam je bilo u subotu veselo na livadi.

Milovan, Nikola, Mario i Pero

Ali svi su natjecatelji bili vrlo orni, te se u jutro u 07,30 sati turnir nastavio.

Do kasnih popodnevnih sati održano je još 24 leta, što ukupno čini brojku od 35 letova golubova umjetničkog leta.

Od članova HKP-a na turniru su sudjelovali: Petar Brlošić, Stipo Martinović, Zoran Gregorić, Stjepan Bosančić, Saša Miljanović, Mario Mihalić, Robert Mihoković (najmlađi član HKP-a koji je nastupao sa 17 godina), Igor Martinović, Marijan Domović, Nikola Milišić i Zvonimir Lukić.    

 

Sedamnaestogodišnji Robert

Treba istaknuti našega Igora Martinovića Gigu, koji je potegao iz dalekog Dubrovnika sa svojim Taklama, prešao je 2 puta granice u jednom smjeru kako bi došao i bio dio ove priredbe.

Giga sa svojim "kokama"

Sa svojim golubovima imali smo i natjecatelje iz Srbije, članove Srpskog kluba prevrtača: flugwarta EFU-a Stevana Dozeta i Čedomira Stojšina, te također kao gosta Milovana Stošića.

Također imali smo čast ugostiti i vidjeti na djelu članove Roller kluba Srbije: Vukašina Pejčića, Dražana Đapića i Dušana Popovića i jednog člana koji je bio samo gost.

Od pasmina, najveća konkurencija je bila u klasi KT ili Takla, bilo je 12 letova u toj klasi, 11 letova sa Taklama-Mardinima i Nikola Milišić sa Bakinama.                                                U klasi Purtzler bilo je 4 leta sa Brodskim prevrtačem.U Rolltümmler klasi održano je 8 letova, od toga 2 leta sa Vršačkim prevrtačem i 6 letova sa Sisačkim prevrtačem, to je i slijedeća klasa sa najvećom konkurencijom odmah iza Takli.                                                                                                                          

Marijan i naš domaćin u akciji                  

U klasi Birmingham roller, održano je 5 letova.                                                                Održan je i jedan let sa Galatskim prevrtačem, galatski Petra Brlošića.                       Također održan je i jedan let sa Agaranima Nikole Milišića ali van konkurencije.I na kraju u Otvorenoj klasi održano je 4 leta, jedan let bio je let Vukašina Pejčića sa Krasnodarskim prevrtačem i po prvi puta u povijesti održana su 3 leta sa Zagrebačkim prevrtačem.Zagrebačke prevrtače predstavili su nam Zoran Gregorić, Saša Miljanović i Zvonimir Lukić. Treba reći da su ti letovi bili dobro popraćeni, imali smo i goste iz Kluba uzgajatelja ZG prevrtača. Zagrebački prevrtač nam se predstavio kao dobar letač, te je bez problema odletio 20-ak minuta leta, ali još na njemu treba raditi po pitanju prevrtanja, golubovi su duboko nasjedali ali nije bilo pravih okreta, no valja istaknuti i da su to jako mlade ptice                                                                                    

Veterani Efu natjecanja

Po završetku turnira, svi su se natjecatelji kod naših domaćina Marijana i Saše malo osvježili i pripremili za večeru. Svečana večera na kojoj su podijeljene osvojene nagrade i diplome, održana je u restoranu „Zlatni klas“ u Otrovanecu.

Po završetku večere većina je natjecatelja krenula kući, umorni i preplanuli od sunca ali sigurno zadovoljni jer su bili dio jednog velikog golubarskog praznika.

Ovim putem prije svega želim zahvaliti gostima iz Srbije, članovima RKS-a i SKP-a koji su bili naši gosti ova dva dana, što su si dali truda i potegnuli zajedno sa svojim golubovima do Pitomače. Također veliko hvala za pomoć u suđenju, značajan broj letova su odsudili i olakšali nam tehnički dio provedbe turnira.

Također veliko hvala svim članovima HKP-a koji su pripremili svoje ptice i učestvovali na turniru.Hvala sponzorima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira. Bez njihove podrške i pomoći bilo bi jako teško organizirati ovakvo jedno natjecanje.

I na kraju, veliko hvala obitelji Miljanović i obitelji Domović koji su nas primili u svoje domove, tetošili i dvorili i na koncu veliku većinu posla oko organizacije turnira sami odradili.

2. Međunarodni turnir golubova umjetničkog leta HKP-a je uspješno apsolviran, pred klubom su novi izazovi, drugi turniri i HS letovi, do tada ŽIVJELI.

Zajednička fotografija


06.ožujka 2013.godine

2012. godina je iza nas.
Vrijeme je da se podvuče crta i pogleda što se napravilo u prošloj godini.
To je ujedno i druga godina postojanja kluba.
Ono što je obilježilo početak 2012. godine je svakako odlazak naših članova Pere i Zvoneta na skupštinu EFU u Halmstadt u Njemačku i zahtjev za prijem HKP-a u članstvo Europske unije prevrtača.


 

EFU skupština, Halmstadt

Od 14.04.2012. godine, HKP je postao član EFU na probni rok od dvije godine, dakle do 2014. godine.
Naravno poslije  te skupštine trebalo je i opravdat prijem te se odmah krenulo s radom.
Krajem travnja održana je godišnja skupština HKP-a u Vinkovcima, gdje su donesene smjernice za daljnji rad.


HKP skupština, Vinkovci

Klub je uzeo za obvezu, organizirati 1. međunarodni PLK turnir HKP-a i otići na minimalno jedan PLK turnir u inozemstvo.
I tako se krenulo s treniranjem. Uz već stare kavezaše, na PLK su počeli raditi Tiho, mali Andrej Mrkša, Baja, Giga, Nikola, Marijan, Stipo Martinović.....
Uz to neki su članovi trenirali ptice i s kućnog praga, a Baja i Tiho su se natjecali i s BR jatnog tipa.
Radilo se punom parom.
U 5. mjesecu održani su i prvi HS letovi.
Specifičnost ovih natjecanja je bila, što smo na skupštini kluba odlučili da se ta natjecanja održe u točno određenim terminima, te smo svi išli sve gledati.
Vrlo brzo se to pokazalo kao odlična ideja, jer su ti dani bili pravi golubarski praznici, gdje su se članovi uz natjecanja i letove, družili i golubarili. Svi smo jedva čekali slijedeći termin.

22. i 23. lipnja 2012. su dani za koji smo svi živjeli, a to je održavanje                          1.međunarodnog PLK turnira HKP-a u Vinkovcima i prvi puta uopće u Hrvatskoj.


 

1. međunarodni PLK turnir, Vinkovci

Na turniru smo imali goste i natjecatelje iz Srbije, BiH i Austrije.
Održano je ukupno 33 leta i postignuto je dosta lijepih rezultata.

1. međunarodni PLK turnir, Vinkovci

Naravno da je druženje bilo na prvom mjestu, te će svi članovi HKP-a sjećati se tih dana vjerojatno dok su živi.
Gosti su spavali kod domaćina Zvoneta, Pere i Stjepana. Bilo je to nezaboravno druženje i nezaboravno iskustvo. Po završetku turnira smo dobili sve pohvale za organizaciju turnira i gostoprimstvo, što nam je i pružilo najveće zadovoljstvo.
Poslije našeg turnira, uslijedio je odlazak na PLK turnir u Vršac u Srbiju, domaćin je bio  SKP (Srpski klub prevrtača).
Na turniru u Srbiji nastupili su Baja, Pero, Stjepan i Zvone sa Brodskima, Sisačkima, Galatskim, BR i Taklama.

 

Međunarodni PLK turnir SKP-a, Vršac

Postignuti su dobri rezultati, naročito s Brodskima, koji su  napravili 430 bodova u 28 minuta leta i to je dosada i najveći rezultat s Brodskima koji je ikad službeno zabilježen.
Uz dosta teške uvjete leta (vjetar), članovi HKP-a su uspjeli kući vratiti sve ptice. Isto tako su kući ponijeli pregršt lijepih dojmova i uspomena.
Poslije turnira u Srbiji, odradilo se još par HS letova, da bi se natjecateljska sezona završila s klupskim turnirom, koji je održan u okolici Pitomače a domaćini su bili Sale, Marijan i Tiho.


 

Klupski turnir HKP-a, Pitomača

Turnir je završio uz večeru kod Marijana i uz neizostavnu razmjenu golubova i golubarenje do sitnih sati.
Zadnje okupljanje članova HKP-a bilo je 25. studenog 2012.,  gdje su članovi Hrvatskog kluba prevrtača u suorganizaciji sa udrugom za uzgoj malih životinja “Mali uzgajatelj“ Bjelovar, organizirali prvu izložbu golubova umjetničkog leta HKP-a.
Tom prilikom su dodijeljene diplome i pehari najuspješnijim HS natjecateljima HKP-a.


 

Izložba golubova umjetničkog leta HKP-a, Bjelovar

Na kraju, klub se može pohvaliti da ima Prvaka europe na PLK za 2012. s Brodskim prevrtačem u Purzler klasi s osvojenih 430 bodova, Zvonimira Lukića.
Također  Saša Miljanović je Prvak europe u natjecanju s kućnog praga (HS) s Sisačkim prevrtačem u Roltimller klasi s ostvarenih 94 boda. To je ujedno i najbolji rezultat ikada zabilježen s Sisačkim prevrtačem. 
Odmah za Sašom su i Mario Mihalić i Stjepan Bosančić s 59 i 55 bodova.
Vrlo dobar 3. je bio Stipo Martinović s Brodskim prevrtačem u Purzler klasi, HS let na 30 minuta s 310 bodova.
Bilo je tu još i četvrtih i petih mjesta Tihe, Pere i Baje s BR i Galatskim, kao i prvi nastup s Zadarskim prevrtačem Stjepana Bosančića.

Pri kraju godine, nekolicina članova HKP-a su nabavili nekoliko pari Zagrebačkih prevrtača, koji će biti trenirani u sezoni 2013. na PLK, cilj je vratiti ovog prelijepog hrvatskog prevrtača u nebo.
 


Zagrebački prevrtač


I na kraju puno sreće, veselja, radosti i uspjeha te nebo bez grabljivica u 2013. godini želimo svim članovima HKP-a i svim golubarima.

Upravni odbor HKP-a


27.prosinca 2012.godine

Čestit Božić i sretnu Novu godinu žele vam članovi HKP-a !

cestitka


11.prosinca 2012.godine

Raspored PLK turnira za 2013.godinu

HKP  2. Međunarodni FK turnir
21.06.-22.06. 2013. – Hrvatska, Pitomača

Kontakt:
Secretary HKP: Zvonimir Lukic,
e-mail: zvonimir.lukic@vk.htnet.hr
Präsident der HKP: Sasa Miljanović,   
e-mail: salevtc1@gmail.com

VCN Međunarodni FK turnir
15. i 16. lipnja u Haps – Nizozemska
http://www.vliegrollerclub.nl

DFC Međunarodni  FK turnir
27. - 30. lipnja u Königsbronn-Zang – Njemačka
http://kunstflugtauben-bw.jimdo.com/

VSF Međunarodni FK turnir
11. – 13. srpnja, u Rothenburg - Švicarska
http://flugtauben.ch/

CPCHV Međunarodni FK turnir
02. – 04. kolovoza, Alsace - Francuska

SFC-RKS Međunarodni FK turnir
09. – 10. kolovoza, Novi Sad - Srbija

KAH CS Međunarodni FK turnir
30.kolovoza – 01. rujna, u Svihov - Češka
http://kahcs.webnode.sk/o-nas/


11.prosinca 2012.godine

1.Izložba golubova umjetničkog leta hrvatskog kluba prevrtača

Od 23. - 25. studenog 2012. god., članovi Hrvatskog kluba prevrtača u suorganizaciji sa udrugom za uzgoj malih životinja “Mali uzgajatelj“ Bjelovar,  održali su:
 1. Izložbu golubova umjetničkog leta Hrvatskog kluba prevrtača.
Na izložbi je bilo izloženo ukupno 54 goluba u 7 pasmina i od strane 11 članova kluba. Golubovi su bili izloženi u kavezima 50 x 40 cm skupno po tri goluba, što čini jednu natjecateljsku ekipu. Na svakom kavezu je bila izložena i lista sa rezultatima koje su golubovi ostvarili u protekloj natjecateljskoj sezoni sa kućnog praga, a pored liste je bila i ocjendbena kartica Hrvatskog saveza udruga uzgajatelja malih životinja. Golubove je ocjenjivao sudac ocjenjivač za golubove Saša Miljanović. Svi golubovi na ovoj izložbi su bili ocjenjeni ocjenama od vrlo dobar do odličan, što je dokaz da članovi HKP-a uz to što selektiraju golubove prevrtače, tapšače, obrušivače, rollere, purclere i druge pasmine golubova po umjetničkom letu, prate i standard kako Hrvatskog tako i Europskog saveza, te usavršavaju golubove i eksterijerno. U nedjelju, zadnji dan izložbe, skupili su se gotovo svi članovi kluba koji su učestvovali sa svojim golubovima na ovoj izložbi. Točno u podne počela je dodjela nagrada i zahvalnica, nagrade su izlagačima uručili predsjednik udruge „Mali uzgajatelj“ gosp. Davor Konjević i predsjednik „Hrvatskog kluba prevrtača“ Saša Miljanović. 
Velika čast nam je bila što su ovu izložbu posjetili uvaženi gosti, predsjednik Hrvatskog saveza gosp. Željko Šerepac i tajnik Hrvatskog saveza gosp. Vladimir Pavin, koji su nam pružili punu podršku prilikom organizacije ovakvog tipa izložbe po prvi puta u Hrvatskoj.
Izložbu je  posjetilo još dosta ljubitelja i simpatizera ove vrste sporta, te su pokazali interes za rad kluba.
Na samom kraju, članovi HKP-a  se zahvaljuju udruzi “Mali uzgajatelj“ iz  Bjelovara na suorganizaciji i domaćinstvu ove naše 1. Izložbe golubova umjetničkog leta Hrvatskog kluba prevrtača.


01.rujna 2012.godine

V. Internacionalni FK turnir SKP-Vršac 17./18.08.2012

17. i 18. 08. 2012. održan je «V. internacionalni turnir golubova umjetničkog leta» u Vršcu, u organizaciji Srpskog Kluba Prevrtača.

Naravno, evo već 3. puta, na turniru su nastupali i članovi Hrvatskog Kluba Prevrtača.
HKP su predstavljali Zoran Gregurić, Petar Brlošić, Stjepan Bosančić i Zvonimir Lukić.
Članovi HKP-a su nastupali sa slijedećim pasminama:

  • Zoran Gregurić----- Brodski prevrtač
  • Petar Brlošić –------ Brodski prevrtač i Galatzer roller
  • Stjepan Bosančić-- Sisački prevrtač, Birmingham roller
  • Zvonimir Lukić- -----Sisački prevrtač, Brodski prevrtač, Takla

 

Na samom turniru koji je dosada bio i najveći u organizaciji SKP-a, izvedeno je preko 40 letova, nastupile su gotovo sve pasmine golubova umjetničkog leta: OR, GR, BR, Kelebek, Takla, Solo-Takla, Brodski prevrtač, Sisački prevrtač, Vršački prevrtač, Dunek, Wamen, Vuta, Rakovnički prevrtač.....
Nastupali su natjecatelji iz Srbije, Hrvatske, Slovačke, Njemačke, Švicarske, Češke,  Austrije....
Turnir je počeo u petak 17.08. poslije podne oko 15,00 i završio je u subotu 18.08. pred večer.
Nažalost puhao je u subotu poprilično jak, na trenutke i vrlo jak vjetar koji je znatno utjecao na rezultate i kvalitetu samih letova, ali unatoč tome bilo je zaista prekrasnih letova i akrobacija.
Po završetku letova upriličena je svečana večera i podjela nagrada u hotelu u Vršcu, gdje smo još jednom kroz razgovore i golubarenje prokomentirali cijeli turnir.
Kroz cijelo vrijeme turnira bila je ugodna i prijateljska atmosfera, razmjenjivala su se iskustva sa pravim majstorima ovog sporta, poput Stevana, Martina Mayera, Jozefa Voračeka, Andreja Margetina i dr.
Naravno razmijenjeno je i puno golubova, te se klub pojačao sa gotovo svim pasminama, a i naši Sisački i Brodski su otišli i do Švicarske.

Ovim putem Hrvatski Klub Prevrtača se zahvaljuje prijateljima iz SKP-a za pruženo gostoprimstvo tijekom ta dva dana gdje smo se svi osjećali kao kod kuće, posebna zahvala obitelji Stošić i Rajković kod kojih su boravili naši članovi.
Uz natjecanje, po prvi puta članovi HKP-a su na turniru bili i suci, a također odrađen je i novi broj stažiranja.
Ovim turnirom HKP je ispunio svoj cilj , a to je uz održavanje vlastitog turnira, odlazak na barem jedan međunarodni FK turnir u inozemstvo.
Slike s FK turnira možete pogledati na ovim stranicama.


27.lipnja 2012.godine

Međunarodni PLK turnir HKP-a

Vinkovci, 23.06.2012.

22.06. i 23.06. 2012. godine su datumi koji će nama članovima HKP-a ostati zauvijek u lijepom sjećanju i prekrasnoj uspomeni, jer je prvi puta u povijesti održan : Međunarodni turnir golubova umjetničkog leta na PLK -u u Hrvatskoj, u Vinkovcima.

Kroz ta dva dana održano je ukupno 33 leta golubova umjetničkog leta i to 5 letova s Brodskim prevrtačem, 6 letova s Sisačkim prevrtačem, 1 let s Vršačkim prevrtačima, 8 letova Takli, 1 let Uzbekistanaca, 1 let Agarana, 1 let Takla-solo, 7 letova BR, 1 let s Galatskim prevrtačem, 1 let s Rakovničkim prevrtačem i po prvi put u povijesti EFU-a 1 let s Zadarskim prevrtačem.

Za vrijeme natjecanja bilo je lijepo vrijeme, temperature do 31-32 stupnja i lagani sjeverac na momente i umjereno jak.
Turnir je počeo 22.06. oko 15,00 sati i do 19:00 sati održano je 9 letova, nastavilo se 23.06. od 08,00 do nekih 19:30 sati, održano je još 24 leta, što čini brojku od 33 leta.

Od svih letova, članovi HKP-a su odradili 21 let, članovi SKP-a su odradili 10 letova i članovi RKS-a 2 leta. Ukupno je sudjelovalo 11 natjecatelja HKP-a, 6 natjecatelja SKP-a i 2 natjecatelja RKS-a.

Hrvatski klub prevrtača se posebno  zahvaljuje gostima iz Srbije, članovima SKP-a i RKS-a, koji su smogli snage i volje, pripremili svoje golubove, odradili kompliciranu papirologiju, te konačno prevalili put i odvojili svoje vrijeme kako bi svojim nastupima obogatili naš turnir.
Zahvaljujemo se i gostima iz BiH, gostima iz  svih dijelova Hrvatske, iz Austrije… i svima koji su bili promatrači ovog velikog dana za HKP.

Također važno je istaknuti da je 7 članova HKP-a prvi puta nastupilo na jednom PLK turniru, dakle led je probijen i naravno sada su nam svima apetiti veći za rad dalje.
Za vrijeme natjecanja nismo imali ni jedan napad grabljivice, nije izgubljen ni jedan natjecateljski golub, osim jednog dropera za čiji je gubitak zaslužan i u to vrijeme malo jači sjeverac.

Po završetku natjecanja, u 21,00 sati održana je svečana večera u hotelu „Admiral“ u Vinkovcima, gdje su podijeljene diplome, pehari i zahvalnice.
Na kraju zahvaljujemo se i svim sponzorima koji su nas pomogli kako bi uspješno organizirali ovako jedno natjecanje.
Slike i rezultate natjecanja možete pogledati na stranicama kluba.


29.svibnja 2012.godine

19. 05. i 26. 05. 2012. održani su prvi službeni HS letovi HKP-a.

Ukupno je održano 14 letova raznih klasa i pasmina, bilo je i zapaženih rezultata.
Svima su nam ostali u sjećanju  letovi Martinovićevih Brodskih,  letovi BR kod Tihe, Andreja i Pere kao i  Saletovih Sisačkih.Nažalost svima nam je ostao u sjećanju i napad jastreba na Zvonetove Takle no i to je dio naše svakodnevice prilikom treninga.

Prevalili smo zajedno blizu 1000 km, ali smo zato uživali u druženju, razmjeni iskustava, razmjeni golubova i svi zajedno odgledali sve letove.Nažalost u ovoj turi nismo uspjeli odsuditi letove Gigi, Nikoli, Glini, Baji  kao i još nekim članovima, ali biti će prilike već na turniru u Vinkovcima kao i na HS letovima u srpnju.

Valja istaknuti da smo uz Stjepana i Peru imali i dva nova suca pripravnika, te ćemo vrlo brzo imati i više sudaca, što će nam svakako olakšati daljnji rad.
Slike s HS letova, kao i s naših treninga možete vidjeti u Foto albumu.

Dobili smo i novog člana Mirka, koji uzgaja Brodske prevrtače i koji nam se pridružio u našem hobiju.


07.svibnja 2012.godine

Raspored PLK turnira za 2012.godinu

- HKP 1. Međunarodni turnir FK turnir
23.06.2012. – Vinkovci – Hrvatska

- VCN Međunarodni FK turnir
16. lipnja u Haps – Nizozemska

- DFC Međunarodni FK turnir
05. – 07. srpnja u Hofheim – Njemačka

- CFPCHV Međunarodni FK turnir
03. – 05. kolovoza u Egriselles Le Bocage – Francuska

- SKP Međunarodni FK turnir
17. – 19. kolovoza u Vršcu – Srbija

- KAH CS (Klub Akrobatickych holubov Česko Slovensko)
FK turnir 31.08. – 02.09. u Slovačkoj


 

www.000webhost.com