Novosti


22.srpnja 2018.godine

Međunarodni PLK turnir DFC-a, Hofheim  28.06.-03.06. 2018.

 Na ovaj turnir u SR Njemačkoj HKP je imao 3 predstavnika Saša Miljanović, Petar Brlošić i Zvonimir Lukić.

Na put kombijem su krenuli Pero, Saša, Perina supruga Matea i član RKS-a Vukašin Pejčić,  a Zvone i supruga mu Ljubica krenuli su dan kasnije svojim vozilom.

Turnir se održavao u mjestu Hofheim der Unterfranking, nedaleko od Nurberga.

Pero i Saša u četvrtak 28. bili su na mjestu događaja, vjetar snažan, na udare olujni, a popodne spustila se i kiša. Nažalost mnoge su ptice izgubljene, što kasnije nikome nije išlo u prilog od natjecatelja.

Nakon upisa Sale i Pero su bili na rasporedu u petak oko podneva. Vrijeme je bilo nešto bolje, vjetar je puhao ali nešto slabije a kiše nigdje. Problem su tada stvarale ptice koje su se non stop pojavljivale u letovima trenutnih natjecatelja te su tako ometale let. Bilo je u jednom trenutku izgubljeno preko 12 ptica...

Prvi  na let je išao Pero, oko 11:30 sati, prva ekipa bili su Brodski prevrtači, mladi pištavci napravili su 38 bodova za 15 minuta, Pero ih je spustio jer nije bilo puno bodova a rizik od gubitka uvijek postoji.

Poslije toga letjeli su Galatski, trenutna Perina najbolja ekipa, to su i pokazali, nevjerojatne figure i po 2 boda, te let iznad gledatelja je rezultirao do sada najvećim rezultatom, rekordom u toj klasi od 200 bodova, 1.mjesto. Poslije Galatskih letjeli su Orijentalci, krenuli su lijepo, locirali kavez podigli se i radili točno iznad, nažalost umiješala si se i dva ranije izgubljena te su ometali let, spuštali OR, na kraju ipak 3.mjesto sa 186 bodova.

Odmah poslije Pere, na redu je bio Sale. Prvo je pustio Sisačke, jako mlada ekipa, nova. Fino lete  i rade što je bilo pohvalno za tako mlade ptice, napravili su za 23 min 63 boda. Poslije Sisačkih išlie su Takle. E to je već oduševljavalo svakog gledatelja, ptice su radile bod za bodom, sve iznad gledatelja. Perfektan let iako su i njegov let ometale druge ptice. Rezultat na kraju velikih 436 bodova i 1.mjesto.

Nakon toga išla ie Takla solo, izvrsna kontrola i 1. mjesto, svaka čast majstoru, Sale nam je postao i tata mata u najzastupljenijoj klasi.

Naravno poslije ovih dobrih stvari i letova išao je zasluženi odmor, druženja uz gledanje letova cijelo popodne. Kasnije oko 16,00 stigao je i  Zvone sa svojom boljom polovicom, Ljubicom.

Druženje je postrajalo do EFU skupštine, 20,00. Delegati na skupštini bili su Pero i Zvone, kao predstavnici HKP-a.

Uz ostale teme glavna tema koja je HKP zanimala je bilo priznavanje Zagrebačkog prevrtača i njegovo svrstavanje.

Uz otvaranje teme, Zvone je uz pismenu zamolbu i obrazloženje još se jednom usmeno obratio skupštini i na glasanju je naš Zagrebački prevrtač primljen u EFU i svrstan u Roltimmler klasu, znači uz našeg Sisačkog, Vršačkog i Bursa rollera čevrta je pasmina naš Zagrebački. Inače to je klasa u kojoj se svaki minimalno dvostruki okret boduje jednim bodom, jedinica se ne boduje.

  

 

5 godina rada se naplatilo, najuporniji je bio Zvone i ovo je nagrada na kraju, Zagrebački je vraćen u nebo, a Hrvatska uz Brodskog i Sisačkog ima i Zagrebačkog u EFU.

Nakon skupštine slijedila je velika fešta jer imali su naši predstavnici što slaviti, Takle, Galatske, Zagrebačkog. Atmosfera je bila prekrasna do ranih jutarnjih sati.

Ujutro u subotu su išli letovi jedan za drugim, bilo je tu lijepih letova, manje gubitaka i tako redom do zadnjeg natjecatelja koji je bio baš naš Zvone, kako je bio zadnji i opravdao je onu staru, "šećer na kraju". Pustio je i predstavio prvo novu pasminu ZG prevrtače gdje su svi bili oduševljeni letom i figurama. Bio je to pokazni let pa nije bilo rekao bih 100% ozbiljno ako to mogu reći. Ali prikazano u najbolje svjetlu.Onda su išli Sisački prevrtači. Melem za oči, ptice lete, rade prekrasno, duplih bodova, iznad su svih nas i slušaju Zvonu, 221 bod, uz opet ometanje drugih ptica i bilo bi to dosta više bodova bez tih problema, no i ovo je bilo dovoljno za 1.mjesto. Zadnji let na turniru i Zvonetov je bio BR. Pošto je bilo desetak ljudi koji se samo bave BR jatnim tipom, svi su se odmah digli i krenuli pratiti let. Već nakon par minuta podizanja i smirivanja, počelo je, redoviti brejkovi sva tri goluba i izvanrednih rola. Prekrasan let, dubina i kontrola 1. mjesto sa visokih 138 bodova. Ukupno je HKP imao 9 letova, naši predstavnici nisu izgubili ni jednu pticu.

  

 

 

 Ovo je najkraće što se može napisati o ova tri dana turnira.

To što je tamo bilo je jednostavno prekrasno po svemu! Svim natjecateljim iz svih klubova čestitamo na sudjelovanju, na dolasku i druženju.

Hvala DFC na gostoljubljivosti i izvrsnoj organizaciji.


22.srpnja 2018.godine

7. međunarodni PLK turnir HKP-a, Pitomača, 14.06.-16.06. 2018.

7. internacionalni turnir HKP-a, Pitomača 2018.
Do sada najbolji i najveći turnir u povijesti HKP-a. Bilo je ukupno prijavljeno 47 letova s tim da neki nisu pušteni zbog lošijeg vremena.

Domaćin turnira je bio Saša Miljanović i organizacija je bila na jako visokom nivou.

Turnir je počeo u četvrtak, 14.06. u podne. Letjeli su članovi HKP-a. Cijeli četvrtak nije bio pogodan za let, vjetar jak, kiša, oblaci,  jako loš dan. Od samoga početka jak vjetar koji je pojačao baš isto kao i kiša koja je nemilice padala cijeli četvrtak. Naravno, letjelo se po tom vremenu jer je puno letova i nema odgađanja niti vremena za odgodu.

 

Golubovi su se gubili, odlazili, vračali ili natopljeni od kiše i premoreni od jakog vjetra padali. No ipak za taj dan izdvojio se let i izvanredan rezultat Saše Miljanovića sa Taklama od 568 boda. Rezultat je odličan i za odlične uvjete a kamo li u ovakvim uvjetima.
Drugi dan, u petak je bilo bolje vrijeme ali isto je bio jak vjetar. Taj dan bih izdvojio let Zvoneta sa Sisačkim prevrtačima od čak 298 boda. To je rekord u toj klasi do sada. Vrijeme za njih je bilo idealno, a oni su to pokazali rezultatom. Kasnije je Pero napravio i odličan let sa GR od 189 bodova. 
Bilo je tu još jako dobrih rezultata sa Vršačkim i Taklama, posebice koji su napravili Stevan i Miljan iz SKP-a. Miljanu je ovo bila i premijera a odmah rezultat sa Taklama vrijedan divljenja.
Od zemalja na turniru su bili natjecatelji iz Njemačke, Švicarske, Srbije, Češke, Slovačke, Turske, Hrvatske... gosti iz Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Francuske, itd.

  

 Svim natjecateljima čestitamo na dobro pripremljenim pticama i pokazanom radu i znanju.

Druženje i atmosfera je bilo prekrasno. Četvrtak roštilj i lagano opuštanje uz malo pjesme. Petak cijeli dan druženje uz letove a navečer kako je i praksa do sada HKP-a, fešta, uz kuhanje slavonskog čobanca, glazba u živo (harmonika, klavijature).

Nakon subotnjeg dana i letova uslijedila je večera u restoranu i službena dodijela nagrada, diploma, priznanja i zahvala. Opet jako lijepo i atmosfera na vrhuncu. Pogledala se i utakmica vatrenih. 
Svima gostima hvala na dolasku i sudjelovanju sa letovima te nesebičnoj pomoći oko suđenja i svega ostaloga.
Hvala svima sponzorima bez kojih ovaj turnir nebi bio na ovako visokom nivou.

 

Posebno hvala našem glavnom organizatoru ovoga 7. po redu turnira, Saši Miljanoviću i njegovoj supruzi Maji. Obitelji Miljanović hvala na svemu što su dali u ova tri dana, bilo nam je kao kod svoje kuće. Ovo je bilo na najvišem nivou. Vaše gostoprimstvo je bilo jako veliko i na tome Vam puno hvala. Organizacija koju je prikazana, od nagrada, diploma, večere, livade, flugplatza, smještaja za goste, ponude za sve goste, je bilo savršeno. Hvala obitelji Marijana i Anite Domović koji su nas ugostili i pružili nam sve što je njihovo kao da je naše. Hvala Vam!


 

Arhiva (2014-2017)

Arhiva (2012-2013)

 


www.000webhost.com